Kladdkaka
Kladdkaka
Kladdkaka

KLADDKAKA

Kladdkaka - En klassiker att duka fram till fikat när man får besök.

Här är receptet på världens godaste kladdkaka, och den är superenkel att baka!

Kladdigt, chokladigt och med en touch av kaffe.

Kladdigheten går ju att variera med hur länge man har kakan i ugnen, men jag föredrar den ganska kladdig.

1 kaka,  175 0 C


Ingredienser


4 ägg

5 dl socker

3 tsk vaniljsocker

2 msk starkt kaffe

0,5 krm salt

1,5 dl kakao

3 dl vetemjöl

200 g smält smör




Tillvägagångssätt:


Blanda alla ingredienser med en elvisp i en skål. Det ska inte vispas fluffigt utan bara röras ihop. Häll allt i en bröad form ( ca 24 cm ). Grädda kakan i ca 21 min, 175 0 C varmluft. Alla ugnar är olika så prova dig fram.

Ta ur ugnen och ställ svalt. Kakan är godast när den kallnat ordentligt. Servera med vispad grädde, glass och färska hallon.

Kladdkaka - rör ihop allt i en skål
Kladdkaka - smörj och bröa en form
Kladdkaka - häll i en bröad form
Kladdkaka - servera med grädde eller glass