Kladdmuffins
Kladdmuffins
Kladdmuffins

KLADDMUFFINS

Kladdmuffins - Mycket lättare att ta fram ur frysen än en kladdkaka när du får oväntat fikabesök. Här är recept på godaste kladdmuffins jag bakat!

Kladdigt och chokladigt precis som det ska vara.

Kladdigheten går ju att variera med hur länge man har muffinsen i ugnen.

Är de väldigt kladdig äter men dem med sked ur formarna annars kan man ta dem ur formarna och hålla dem i handen.

Ca 10 st,  175 0 C


Ingredienser


2 ägg

100 g smör

2,5 dl socker

1 krm salt

1,5 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

2 dl vetemjöl






Tillvägagångssätt:


Smält smöret och låt det kallna lite. Rör sedan ihop alla ingredienser med en elvisp men vispa inte fluffigt utan det ska bara röras ihop. Fyll en spritspåse med smeten eller klicka med sked i metallformar eller pappersformar som du placerat på en bakplåt. Grädda i ugnen ca 7 min. Alla ugnar är olika så prova dig fram. Tiden avgör ju också hur kladdig muffinsarna blir.

Kladdmuffins - rör ihop allt i en skål
Kladdkaka
Kladdmuffins - spritsa i formarna med spritspåse
Kladdkaka - servera med kaffe